Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@02:20:56 GMT

زورآزمایی کتاب‌های الکترونیکی در دنیای آلوده به کرونا

تاریخ انتشار: ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۹۵۴۰۴

زورآزمایی کتاب‌های الکترونیکی در دنیای آلوده به کرونا

سؤالی که این روزها با مراجعه به کتاب‌های دیجیتال پیش آمده این است که آیا کرونا می‌تواند نشر ایران را از منظر ورود به بازارهای تازه تکانی بدهد و جان تازه ببخشد؟ ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۲ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آیا فروش نسخه‌های دیجیتال و رو آوردن به توسعه ای‌بوک‌ها دوای درد بحران رکود نشر ایران در موقعیت عجیب فعلی است؟

پاسخ به این سؤال در میان اهالی نشر با رویکردهای متناقضی همراه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی آن را 100 در صد تأیید می‌کنند و خیر مطلق می‌شمارند و برخی با دیده تردید به آن نگاه می‌کنند.

باید کدامیک را باور کرد؟

برای پاسخ به این گزاره‌ها باید چند مسئله را کنار همدیگر قرار بدهیم:

سهم تجاری نشر ایران در طول یک سال رقمی بالغ بر چند صد میلیارد است که در نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب این مسئله به اوج خود می‌رسد. این رقم از سویی در مقایسه با بسیاری از صنایع رده پایین کشور هم رقم قابل توجهی نیست و از سوی دیگر نشان از پویایی یک چرخه اقتصادی فرهنگی در کشور دارد. با این همه تمامی فعالان عرصه نشر به این مسئله تأکید دارند که نشر ایران از منظر اقتصادی همواره بر لبه تیغ حرکت کرده است. هم سر در کاسه حمایت‌های دولتی داشته است و هم دست در سفره فعالیت‌های مکمل نشر برای ارتزاق معمولی و در این میان از بسیاری از ظرفیت‌های داخلی و اصلی درآمدزای خود از جمله فروش حق رایت، بازاریابی برای تولید محتوای صوتی و تصویری، و فروش نسخه‌های الکترونیک باز مانده است.

واکنش ناشران به برخورد اتحادیه لیتوگرافان با لیتوگرافان ارزان‌فروش: افزایش قیمت ما را به سمت نشر دیجیتال می‌بردکاهش فروش نشر دیجیتال در کانادا و آمریکا/ آیا بازار جهانی نشر الکترونیک از سکه می‌افتد؟حضور خانه کتاب در نشر دیجیتال نمایشگاه کتاب فرانکفورت برای نخستین‌باربرنامه‌ریزی برای حضور فعال نشر دیجیتال ایران در نمایشگاه فرانکفورت سال آیندهشکاف موجود در نشر دیجیتال را از بین خواهم برد/توسعه بخش خصوصی در صنعت نشر

اما آیا کرونا می‌تواند نشر ایران را از منظر ورود پیدا کردن به بازارهای تازه تکانی بدهد و جانی تازه ببخشد؟

طی روزهای اخیر مدیران برخی از پلتفرم‌های بزرگ فروش نسخه‌های الکترونیکی کتاب در این زمینه پاسخ‌های مختلفی داده‌اند.

ندا برادران مدیر پلتفرم فیدیبو عنوان کرده است که فروش بالای این سامانه در ایام تعطیلات امری غیر عادی نیست و در سال‌های قبل هم تجربه شده است و در عین حال به این مسئله تأکید داشته که رجوع نزدیک به 4 برابری به این سامانه طی روزهای اخیر ناشی از کمپین‌ها و برنامه‌های این سامانه برای کاهش قیمت و ایجاد جذابیت در محتوای ارائه شده است.

وی در همین زمینه به استقبال قابل اعتنای مخاطبان از آثار داستانی و نیز روانشناسی و نیز برخی ارائه آثار رایگان مؤسسات آموزشی اشاره می‌کند و می‌گوید: شرایط فعلی در جذب مخاطب بی‌تأثیر نیست، اما مسئله ماندگاری مخاطبان در این سامانه‌های فروش را باید در جای دیگری هم جستجو کرد. ما سعی کردیم در پلتفرم خودمان با برنامه‌هایی مانند توسعه فروش کتاب‌های صوتی به عنوان محصولی برای مصرف خانواده و یا ارائه لیست 100 کتابی که هر انسان باید در زمان حیاتش بخواند به جذب بیشتر مخاطب بپردازیم و البته تأکید دارم که تلاش ما صرفاً برای افزایش درآمد نبود که اگر اینگونه می‌بود با چنین اقبالی مواجه نمی‌شدیم.

برادران می‌افزاید: در همین زمینه درحال حاضر که مردم باید در خانه‌ها بمانند، کسب و کارهای سنتی تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد؛ اما مقوله کتاب‌ الکترونیک با توجه به اینکه جزئی از سرگرمی‌ مردم به‌حساب می‌آید، همیشه و در هر زمان می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. ما هم در این روزها همه تلاشمان این است که با کمترین سود و بیشترین تخفیف، محتوا را در اختیار مخاطبان قرار بدهیم.

وی در عین حال با تأیید افزایش استقبال از این پلتفرم درباره وفاداری مخاطبان به این مسئله گفت که باید درباره میزان این استقبال و پایدار ماندن آن صبور بود و زود قضاوت نکرد.

این صبوری اما آیا فرآیندی تماما منطبق با سود خواهد بود؟

پاسخ به این سؤال دشوار است. در موقعیت فعلی پلتفرم‌های ایرانی و استقبال از آنها دشمنانی تازه برای این عرصه اقتصادی نوپا نیز ظهور کرده‌اند. بسیاری از نهادهای فرهنگی که از بودجه‌های عمومی استفاده می‌کنند به منظور برنامه‌های تبلیغاتی خود در این ایام اقدام به عرضه رایگان کتاب‌های دیجیتالی کرده‌اند که در سامانه‌های خود در اختیار دارند و این به معنی کاهش ارزش اقتصادی فعالیت پلتفرم‌ها و نیز کاهش مراجعه به آنها و درآمدزایی آنها به واسطه فعالیت‌هایی همچون تبلیغات خواهد بود. آنچه رخداده است در واقع نوعی خودزنی داخلی است برای نهالی که تازه در حال نسج گرفتن و نمو یافتن است.

با این همه به نظر می‌رسد رونق بازار کتاب دیجیتال در ایران هنوز نیازمند شوک‌های اساسی است. شوک‌هایی که نقشی پررنگ‌تر و مانا تر برای این محصول قائل شود. محصولی که مخاطب از آن راضی و البته دسترسی‌اش به آن ناکافی است.

انتهای پیام/

R1013198/P1397/S4,35/CT7 واژه های کاربردی مرتبط کتاب و ادبیات

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب و ادبیات کتاب و ادبیات نشر دیجیتال نشر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۹۵۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام بلند استارتاپ «طرح تو طرح» برای نوآوری دیجیتال در معماری

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، پلتفرم طرح تو طرح، نخستین پلتفرم آنلاین مسابقات معماری در ایران، طی یک کنفرانس خبری در روز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳، خبر از جذب سرمایه‌ی ۱۰ میلیارد تومانی اخیر خود داد و چشم‌اندازش برای تحول دیجیتال در صنعت معماری و ساخت‌وساز ایران را به تصویر کشید. این سرمایه‌گذاری نقطه‌ی عطفی در توسعه‌ی تحولات دیجیتال در صنعت معماری ایران به شمار می‌رود.

در ابتدای این نشست خبری که در خانه‌ی کار و دیدار کارمان برگزار شد، رسول مدرس، هم‌بنیانگذار و رییس هیات‌مدیره‌ی پلتفرم طرح‌توطرح، با ارائه‌ی گزارشی جامع از تاریخچه و انواع مسابقات معماری در جهان، نقش این مسابقات در پیشبرد صنعت ساخت‌وساز و تأثیر آن‌ها بر زندگی مدرن را تشریح کرد. وی در این باره گفت: مسابقات معماری نه تنها زمینه‌ساز خلاقیت و نوآوری هستند، بلکه به عنوان پلی بین تئوری و عمل در معماری هستند و تأثیر بسزایی در بهبود کیفیت ساختمان‌ها و محیط‌های زندگی دارند.

وی افزود: مسابقات معماری به روش‌های مختلفی در دنیا برگزار می‌شوند که برگزاری مسابقات برای پروژه‌های بخش خصوصی که برای پروژه‌های واقعی، و نه صرفاً جوایز برگزار می‌شوند با رشد فناوری دیجیتال گسترده‌تر و برای همه در دسترس‌تر شده‌اند. به این واسطه، معماران به طیف وسیعی از کارفرمایان و پروژه‌های با نیاز معماری، دسترسی دارند و از طرفی سازندگان و کارفرمایان، می‌توانند به تناسب با هر پروژه‌، ایده‌ها و طرح‌های مختلف را بررسی و بر اساس نیاز خود کار را به طرح و معمار برگزیده واگذار کنند.

مدرس، در ادامه با ذکر اینکه از ۱۵۰ هزار جواز ساختمانی صادر شده در سال گذشته در ایران، طبق برآوردها، کمتر از ۵ درصد از پروژه‌ها از حضور یک معمار با شاخصه‌های معماری واقعی بهره برده‌اند خاطرنشان کرد: باعث تاسف است که ۹۵ درصد از ساختمان‌های ساخته شده در کشور، هیچ‌گونه ایده‌ی معماری خاصی در خود ندارند و این شهرها و زندگی ما را بی‌روح و حتی ناامیدکننده کرده است. در این بین، برگزاری مسابقات معماری توسط پلتفرم‌های آنلاین همچون طرح تو طرح، فرصتی برای دموکراتیزه کردن دسترسی همه‌ی سازندگان به معماران و توسعه‌ی هنر معماری است که می‌تواند زندگی ما را تحت تاثیر مثبت خود قرار دهد.

دستاوردها و روند رشد طرح تو طرح

در ادامه پریسا حسن‌ولی، هم‌بنیانگذار و مدیرعامل طرح‌توطرح تاریخچه‌ای از فعالیت‌های این پلتفرم ارائه کرد و گفت: از سال ۱۳۹۶ با هدف ایجاد یک پلتفرم نوآورانه و تخصصی برای مسابقات معماری آغاز به کار کردیم و اولین مسابقه، صرفاً یک مسابقه برای آشپزخانه‌ی خانه‌ی مادری و با جایزه‌ی ۸۰۰ هزار تومان بود که در یک گروه مجازی انجام شد. با شروع فعالیت‌های رسمی در سال ۱۳۹۷ و راه‌اندازی زیرساخت‌های اولیه، این پلتفرم توانست با ارائه‌ی فراخوان‌های آنلاین، معماران جوان و با استعداد را به چالش‌های واقعی در عرصه‌ی معماری دعوت کند. تا کنون، بیش از ۱۲۰ مسابقه و فراخوان برگزار شده و نزدیک به ۱۱ هزار معمار در سراسر ایران در این پلتفرم فعالیت می‌کنند.

وی در ادامه با ذکر آماری از فعالیت‌های طرح تو طرح گفت: ارزش مالی پروژه‌های به مسابقه گذاشته شده در طرح تو طرح نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد تومان و ارزش مالی پروژه‌هایی که در مسابقات طرح‌توطرح برنده و اجرا شده‌اند بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده است که این نشان از اعتماد کارفرمایان به ما و مسابقات و اثرگذاری این پلتفرم در صنعت ساختمان دارد و نتیجه‌ی مستقیم آن، افزایش کیفیت، کارایی و زیبایی پروژه‌های مهم ساختمانی کشور است. همچنین برگزاری بیش از ۱۲۰ مسابقه و فراخوان معماری از پروژه‌های مهم ساختمانی با بیش از ۲۰۵ برنده، جذب نزدیک به ۴۰۰ دفتر معماری در پلتفرم، جذب بیش از ۵۵۰ سازنده و گروه ساختمانی، پرداخت نزدیک به ۱۳ میلیارد تومان جوایز به معماران منتخب (معادل ۲۵ میلیارد تومان به قیمت روز) و مهم‌تر از همه، میانگین جوایز ۵۱۰۰ دلاری در سال ۱۴۰۱ که بیش از میانگین جهانی است، دستاوردهای مهم این پلتفرم به شمار می‌روند و باعث شده‌اند که بتوان طرح تو طرح را یک پلتفرم موفق حتی در مقایسه با پلتفرم‌های مشابه جهانی دانست.

سرمایه‌گذاری در تحول دیجیتال و نوآوری‌های صنعت معماری

پریسا حسن‌ولی، در ادامه از جذب سرمایه‌ی ۱۰ میلیارد تومانی این پلتفرم از گروه ساختمانی تنیاکو، خبر داد و گفت: این سرمایه‌گذاری نقطه عطفی در مسیر توسعه‌ی طرح تو طرح است. ما قصد داریم با استفاده از این منابع، پلتفرم طرح تو طرح را توسعه‌ی فنی و تجاری داده تا به طور چشمگیری تعداد، کیفیت و سرعت برگزاری مسابقات معماری را افزایش دهیم. این توسعه به کارفرمایان و معماران امکان خواهد داد تا ابزارهای کامل‌تر و بهینه‌تری را برای توسعه‌ی کسب‌وکارشان در اختیار داشته باشند و در نهایت، معماری، سهم بیشتری از پروژه‌های ساخت‌وساز کسب کند.

سجاد متین‌رزم، مدیر ارتباطات بازاریابی گروه ساختمانی تنیاکو نیز در مورد سرمایه‌گذاری این شرکت در طرح‌توطرح توضیح داد: تنیاکو یک گروه ساختمانی معتبر با سابقه‌ی بیش از نیم‌قرن فعالیت (۵۳ سال) است که در زمینه‌ی سرمایه‌گذاری و توسعه‌ی پروژه‌های ساختمانی فعالیت می‌کند. این شرکت با درک نیازهای جدید در معماری و صنعت ساختمان، ارزش‌های خود را بر اساس نوآوری، تمایز و خلاقیت قرار داده است و می‌دانیم همانگونه که فناوری و اینترنت دنیای کسب‌وکار، صنعت و خدمات را در همه‌ی حوزه‌ها متحول کرده است، به زودی در صنعت ساختمان و معماری نیز نقش مهمی ایفا خواهد کرد. از دید ما دیگر نمی‌توان در برابر تحولات روز بی‌تفاوت ماند یا مقاومت کرد.

متین‌رزم در مورد شراکت جدید خود در طرح تو طرح افزود: مجموعه‌ی تنیاکو، تجربه‌ی خوبی از مسابقات معماری در طرح تو طرح برای پروژه‌های مختلف داشت و از نتایج این همکاری و آشنایی با معماران جدید از طریق این پلتفرم، پروژه‌های موفقی خلق شد. همین مساله باعث شد، همکاری خود را به شکل عمیق‌تری با طرح تو طرح شکل دهیم و ایده‌ی سرمایه‌گذاری شکل گرفت. در کنار مزایای مستقیم این سرمایه‌گذاری، گروه ساختمانی تنیاکو به دنبال نقش بزرگ‌تری در توسعه‌ی دیجیتال و نوآورانه در معماری و ساخت‌وساز و توسعه‌ی اکوسیستم معماری است.

برگزاری رویداد «طرحی نو»، پیش از کنفرانس خبری

پیش از این کنفرانس خبری، رویداد «طرحی نو»، با حضور اهالی صنعت ساختمان، کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و معماران برجسته‌ی کشور برگزار شد و گزارشی از وضعیت مسابقات معماری جهان ایران و دستاوردهای پلتفرم طرح تو طرح توسط مدیران آن ارائه شد. سپس در پنلی چالشی و با اجرای سیاوش صفاریان‌پور، دکتر کوروش فتحی، مهندس علی کرمانیان، مهندس رضا غیابی و دکتر حسین محمودی، چالش‌ها، فرصت‌ها و تهدیدهای مسابقات معماری و پلتفرم‌های این حوزه را به بحث و نظر گذاشتند که با استقبال خوب حضار روبه‌رو شد.

گفتنی است در حاشیه‌ی این رویداد، یک نمایشگاه از ده اثر برگزیده در مسابقات معماری طرح تو طرح و با حضور آرشتیکت‌های صاحب آثار نیز برگزار شد.

این رویداد که با استقبال کم‌نظیر و فراتر از انتظار جامعه‌ی معماری و کارفرمایان ایران در خانه‌ی کارمان برگزار شد، گام بزرگی برای ارتقاء جایگاه مسابقات معماری و ارتباط و تعامل بیشتر افراد این اکوسیستم به شمار می‌رود.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6090045

دیگر خبرها

  • به‌نشر با دست پر به نمایشگاه کتاب تهران می‌ رود / ارائه ۶۰۰ اثر پر فروش و جدید در نمایشگاه کتاب
  • زورآزمایی جی ای سی (JAC) با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن 2024
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • «ادز آپ» به بررسی چالش های تبلیغات دیجیتال در ایران می پردازد
  • همایش «ادزآپ» در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ برگزار می‌شود
  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • آغاز نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ با حضور ایرانسل
  • «حسنا و ملکه‌های رنگی» به کتابفروشی‌ها آمدند
  • گام بلند استارتاپ «طرح تو طرح» برای نوآوری دیجیتال در معماری
  • بودن یا نبودن کتابفروشان؛ مسئله ناشران چیست؟